Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina www.mstyling.net (v nadaljevanju mstyling.net), je spletna trgovina, ki jo upravlja MSTYLING, Mitja Paldauf s.p. (v nadaljevanju MSTYLING).

Spletna trgovina mstyling.net se lahko uporablja le s temi splošnimi pogoji poslovanja (v nadaljevanju splošni pogoji), pri čemer si trgovsko podjetje MSTYLING pridržuje pravico do sprememb splošnih pogojev poslovanja. Že s samo uporabo spletne strani mstyling.net se smatra, da je vsakokratni uporabnik, obiskovalec (v nadaljevanju uporabnik) seznanjen z navedenimi splošnimi pogoji in se z njimi strinja. Zato se za vsakega uporabnika predpostavlja, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine mstyling.net. Uporabnikom svetujemo, da splošne pogoje poslovanja preverijo vsakokrat, ko se odločijo uporabljati spletno trgovino mstyling.net, saj jih skladno s 120. členom veljavnega obligacijskega zakonika zavezujejo in so tako obvezni, da jih spoštujejo.

Spletno stran mstyling.net uporabniki uporabljajo, obiskujejo in po njej brskajo na lastno odgovornost. MSTYLING ne prevzema nobene odgovornosti in ni odškodninsko odgovorna za kakršnekoli poškodbe izdelkov in druge lastnine uporabnikov spletne strani mstyling.net, niti za morebitne viruse, ki bi lahko prizadeli računalniško opremo zaradi obiska, uporabe, brskanja po tej spletni trgovini ali prenosa kakršnihkoli podatkov in informacij z nje. Prav tako MSTYLING ni odgovorna za vsebino katerekoli zunanje, druge spletne strani, ki je kakorkoli povezana s spletno trgovino mstyling.net.

Vsebina te spletne trgovine je zaščitena z zakonom o avtorski in sorodnih pravicah. Vsebine, ki so objavljene v spletni trgovini mstyling.net, se lahko naložijo in prenesejo, vendar izključno za potrebe domače, osebne uporabe. V nobenem primeru pa vsebine spletne trgovine mstyling.net ni dovoljeno razmnoževati, kopirati, poobjavljati, pošiljati po pošti ali na drug način posredovati in razširjati v javne ali komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja MSTYLING.

Opredelitev pojmov
ponudnik je trgovsko podjetje MSTYLING, Mitja Paldauf s.p., Velika Polana 76, 9225 Velika Polana

uporabnik je oseba, ki uporablja spletno trgovino mstyling.net

kupec je oseba, ki je opravila nakup v spletni trgovini mstyling.net

spletna prodajalna je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov

CENE IZDELKOV
Naročanje v spletni trgovini mstyling.net poteka v slovenskem jeziku prek interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov. Vse cene na straneh mstyling.net so navedene v evrih, ter že vsebujejo davek na dodano vrednost(DDV). Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila.

NAROČILO
Kupoprodajna pogodba med Mstyling in kupcem je v spletni trgovini Mstyling.net sklenjena v trenutku oddaje naročila.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Mstyling.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI
Mstyling ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Mstyling mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva. Mstyling ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

KORAKI NAKUPA – SKLENITEV POGODBE ALI NAROČILA

Ko uporabnik najde artikel, ki ga želi naročiti ga vstavi v košarico.

Na blagajni se lahko odločite ali se boste za nakup registrirali ali nakup opravili kot gost.

Pri nakupu kot gost morate navesti naslednje:

 • Osebne podatke
  Ime * Priimek * E-Mail * Potrdite E-maila * Telefon
 • Naslov
  Ulica in hišna št. * Mesto * Poštna številka * Država(izbira iz menija)
  Če naročate kot podjetje vnesete še: Organizacija(ime podjetja) * ID podjetja (davčna številka)

Pri registraciji novega računa so vsi podatki za vnos enaki, le da je pri osebnih podatkih dodano polje za vnos gesla in potrditev gesla.

Dostava

 1. Dostava po dostavni službi (DPD ali pošta)
 2. Osebni prevzem na sedežu podjetja

Brezplačna dostava za nakupe nad 50€, velja samo za nakupe z avansnim plačilom (preko spletne banke, nakazilo z položnico ali paypal nakazilo)

Načini plačila

 1. Gotovinsko plačilo pri osebnem prevzemu
 2. Preko spletne banke oziroma po predračunu (navodilo za izpolnitev plačilnega naloga se prikaže na strani)*
 3. Plačilo preko paypal računa**
 4. Plačilo po povzetju***
 5. Leanpay – enostavni obročni nakup
 6. Kartično plačilo

*Pravne in fizične osebe prejmejo predračun, na podlagi katerega potem nakažejo znesek za naročeno blago na naš transakcijski račun. Za izdajo predračuna morajo kupci posredovati vse potrebne informacije, ki jih zahtevamo ob naročilu. Če izdelka ni na zalogi potem je na njem naveden tudi rok dobave o katerem sta se stranki prej dogovorili. Predračun se pošlje elektronski pošti. Predračuni so izstavljeni v 2 (dveh) dneh od prejema naročila. Predračun je veljaven 10 delovnih dni od prejema naročila.
** Za plačilo z paypalom morate imeti paypal račun. Z zaključitvijo nakupa, pritisk na gumb “potrdi naročilo”, boste preusmerjeni na paypal stran, kjer se morate prijaviti in potrditi plačilo.
***Izdelke vam bomo poslali s plačilom ob prevzemu. Dostavljavcu ali poštnemu uslužbencu boste izročili gotovino in ta bo za vas opravil plačilo. Ob prevzemu pošiljke provizije za plačilo ni, niti pri Pošti Slovenije, niti DPD. Plačate toliko, kot je znesek računa.

Pod izbiro načina plačila imate dve potrditveni polji:

 1. naročitev na e-novice – ni obvezno potrditveno polje
 2. Potrditev za strinjanje varstva podatkov – obvezno

Košarica/Blagajna

Prikazani je seznam vseh artiklov, ki jih želite naročiti. V tem koraku lahko spremenite naročeno količino izdelkov. Če imate kodo kupona ali darilnega bona, jo lahko vnesete. Pod tem je naveden znesek celotnega nakupa. Naročnik v tem koraku potrdi, da je seznanjen s pogoji naročanja v nasprotnem primeru ni mogoče zaključiti naročila. V tem koraku tudi zaključite naročilo. Po zaključku naročila dobi naročnik elektronsko sporočilo s potrditvijo naročila.
Pred zaključkom naročila/potrditvijo je možno preverjanje pravilnosti naročila in hkrati omogočeno spreminjanje in popravljanje vsebine naročila.

Pogodba v elektronski obliki se hrani v arhivu na sedežu podjetja. Registrirani uporabniki imajo možnost v vsakem trenutku dostopati do svojih opravljenih nakupov/sklenjenih pogodb.

VARNOST
Zagotavljamo vam, da bomo vaše podatke obravnavali zaupno, jih skrbno varovali in v nobenem primeru posredovali ali prodali tretji osebi (izjeme v primeru nezakonitega delovanja v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi). Pridobljene podatke bomo uporabljali le za nemoteno izvedbo nakupov, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter v primeru, če se boste tako odločili, za pošiljanje elektronskih novic in ponudb

Mstyling za nedoločen čas hrani naslednje podatke članov (registrirani uporabniki) : ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije.

Mstyling navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za goste Mstyling hrani osebne podatke samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

DOSTAVA IN PREVZEM BLAGA
Dobavljivost artiklov in ostale podatke o vašem naročilu vam sporočimo po elektronski pošti, potem ko prejmemo vaše naročilo.
Rok dobave blaga v prodajnem programu traja največ 7-10 delovnih dni od potrditve naročila.

STROŠKI DOSTAVE
Stroški dostave so na račun naročnika. Stroške za pakiranje in dostavo vam zaračunamo pavšalno po tarifah, ki jih lahko vidite v košarici.

VRAČILO BLAGA
Kupec je ob prevzemu dolžan blago preveriti in morebitne nepravilnosti ali poškodbe takoj sporočiti dostavljalcu, nato pa se z prodajalcem dogovori za zamenjavo blaga ali vračilo kupnine. Poznejših poškodbenih reklamacij zaradi dostave, brez zapisnika nikakor ne bomo upoštevali!

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@mstyling.net

Obrazec za vračilo izdelkov, ki ga morate priložiti k vračilu, je na voljo tukaj.

Če je kupec blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nerabljeno, nepoškodovano, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini in obliki na svoje stroške(tako pravi zakon) odposlati ali dostaviti podjetju v 14 dneh po sporočilu od odstopa pogodbe. Priložena mora biti kopija originalnega računa. Sprejeli bomo samo pakete brez odkupnin!

Podjetje MSTYLING blaga ni dolžno sprejeti, če je blago izvengarancijsko uničeno, pokvarjeno, (delno) izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določilazakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

STVARNA NAPAKA
Napaka je stvarna:

 1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno običajno rabo ali za promet;
 2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana ali bi mu bila morala biti znana;
 3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Rok za uveljavitev stvarne napake je 2 leti.

O napakah, ki ste jih opazili, nas je potrebno obvestiti v roku 2 mesecev od odkritja stvarne napake. Obrazec za uveljavljanje stvarne napake na artiklu, dobite tukaj.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake podrobneje ureja Zakon o varstvu potrošnikov- ZVPOt.

REKLAMACIJE IN INFORMACIJE
V primeru reklamacije ali potrebe po dodatnih informacijah v zvezi s storitvijo spletne trgovine MSTYLING.NET, pričakujemo vaše sporočilo na email: info@mstyling.net (g.PALDAUF Mitja – GSM:040/361-797)

GARANCIJA
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Obrazec za vračilo artikla v garancijo se nahaja tu.Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira Mstyling, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

MSTYLING, Mitja Paldauf s.p., se obvezuje, da bo, v kolikor artikel ob normalni uporabi ne bo deloval brezhibno, na zahtevo kupca, če bo le-ta predložen v garancijskem roku, na svoje stroške v 45 dneh popravil ali, če to ne bo mogoče, izročil kupcu proizvod, ki bo deloval brezhibno. Garancija prične teči z dnem izročitve artikla kupcu, kar dokaže z originalnim računom. MSTYLING, Mitja Paldauf s.p. ne jamči v primeru, če je v artikel posegla nepooblaščena oseba, če je bil artikel nestrokovno in nepravilno vgrajen, če je kupec nestrokovno in malomarno ravnal z artiklom. V garancijo prav tako ne spadajo okvare ali lomi, povzročeni pri transportu po izročitvi, okvare zaradi nepravilnih montaž ali vzdrževanja, mehanske okvare, ki jih povzroči uporabnik. Garancijo upoštevamo ob predložitvi originalnega računa. GARANCIJSKI POGOJI – za zadnje luči, smernike in sprednje žaromete.

Za kupljeno blago veljajo državno določeni zakonski predpisi o garanciji. Prosim, da pred montažo blago preverite zaradi morebitnih napak ali pomanjkljivosti. Če se pri tem izkaže, da ima blago vidno pomanjkljivost ali napako, se obrnite na prodajalca. Ta bo vaše zahteve skušal izpolniti. Blago, ki ima že vidne sledi montaže (npr. lom, praske) ali odstranjen varnostni pečat, je pri garanciji izvzeto iz reklamacije.

Priporočamo, da vgradnjo svetilnih elementov prepustite kvalificiranim strokovnjakom zaradi varnosti pri uporabi, saj morajo naprave brezhibno delovati. Če se kupljeno blago po strokovni montaži izkaže za poškodovano ali pomanjkljivo, mora kupec predložiti dokazilo o strokovni montaži le tega (račun delavnice oz. pooblaščenega strokovnjaka), da je upravičen do primernega nadomestila. Če je bilo zgoraj navedeno blago vgrajeno zasebno (v lastni izvedbi) ne prevzemamo nobene odgovornosti.

V sprednjih žarometih, predstavljenih v spletni trgovini je uporaba XENON HID kitov ali LED žarnic (razen tam kjer je napisano drugače) in letvic (blende ali bad look) prepovedana. Pride lahko do poškodbe žarometov.

Zaradi vse več zlorab, smo se primorani v prihodnje bolj striktno držati garancijskih pogojev. Zato morate ob reklamaciji najprej vrniti artikel, ki je predmet reklamacije, da ga pregledamo. Če je ugotovljeno, da je bil artikel uporabljen v skladu z garancijskimi pogoji, vam bomo artikel na svoje stroške v 45 dneh popravil ali, če to ne bo mogoče, izročili proizvod, ki bo deloval brezhibno. Če ste dobili novi artikel za zamenjavo z poškodovanim, morate poškodovanega najkasneje v roku 21 dni vrniti. Če tega ne storite, vam bomo drugi set žarometov zaračunali.

POSEBNI POGOJI ZA ARTIKLE IZ EPOKSIDNIH SMOL (Poliester, GFK, GRP,..)
Izdelki proizvajalcev RDX, MAXTON, CSR, INGO NOAK, RIEGER, D-TUNING so narejeni po naročilu, ročno iz Poliesterske smole in emulzijske mase. Poliesterska smola spada med epoksidne smole za katere je znano, da imajo lahko izdelki izdelani iz njih nepredvidljive skrčke v razmerju 2-4%. Temu primerno lahko pride do deformacije izdelka. Vsak izdelek iz epoksidnih smol je potrebno pred barvanjem vpasati, na kar vas opozori tudi opozorilna nalepka na licu izdelka. Vpasovanje v izrednih primerih lahko pomeni tudi dodatno obdelavo, brušenje, rezanje in relaminacijo izdelka, za kar lahko poskrbi specializiran serviser in montažer aerodinamičnih izdelkov. Pred nakupom izdelka stranki predlagamo, da se o zmožnostih vpasovanja pogovori z izbranim specialistom za montažo.

POSEBNI POGOJI ZA ARTIKLE DELANE PO NAROČILU
Izdelki proizvajalcev RDX, MAXTON, CSR, INGO NOAK, RIEGER, D-TUNING so narejeni po naročilu. Za te artikle veljajo posebni pogoji proizvajalcev. Vračilo tako ni možno. 

PRITOŽBE IN SPORI
Mstyling spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Mstyling se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 040 361 797 ali po elektronski pošti na info@mstyling.net. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@mstyling.net. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

MSTYLING ne priznava nobenega izvajalca IPRS, kot pristojnega za reševanje sporov. Za reševanje potoršniških sporov je podjetje MSTYLING registrirano na platformi za SRPS – Spletno reševanje sporov. (https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL)

Mstyling se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Mstyling prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!